Advox

ADVOX.NL

Berichten van rechts

Foute Geschiedenis

Bijzondere objecten

Advox

Geachte bezoekers, welkom bij ADVOX.NL

Even voorstellen:

Ik ben Michiel van Eyck

... en dit is Andy, de speurhond

Andy, Advox
Michiel, Advox

Wil je ergens op reageren?

Heb je tips of suggesties? Wij horen het graag.
Heb je iets te koop?
Laat het weten, de taxatie is gratis en vrijblijvend.

- info@advox.nl

Advox betekent tegenstem, een stem tegen de dominantie van de linkse media.

Een stem ook tegen de demonisering van onwelgevallige voorwerpen uit het verleden. Die stem spreekt op deze site.

  • Onder de kop nieuws zie je actuele berichten.
  • Onder de kop geschiedenis lees je historische wetenswaardigheden.
  • Onder collectie zie je de objecten, allemaal origineel.
  • Door naar beneden te scrollen zie je alles, maar je kunt ook zoeken op trefwoord. Bijvoorbeeld: sovjet, nazi, neger, nsb, propaganda, document, beeld, schilderij, reclame, medaille, affiche, foto, etc. etc.


Veel plezier, hieronder nog een verhaaltje over het verboden boek.

Mein Kampf

Altijd al was ik van mening dat het boek Mein Kampf in de originele versie gewoon verkocht moet kunnen worden. En dat deed ik ook, in mijn winkel The Totalitarian Art Gallery in Amsterdam. Geschiedenis is er immers om van te leren, om door te geven, niet om weg te stoppen alsof het niet gebeurd is. Justitie dacht daar anders over en anno 2013 werd ik vervolgd omdat ik een onsympathiek boek verkocht.
In Nederland!
Het land dat andere landen op de vingers tikt als het gaat om de vrijheid van meningsuiting.
Daar stond ik voor de rechter omdat ik een boek verkocht dat over vrijwel de gehele wereld, inclusief Israel vrij verkocht mag worden. Omdat ze daar blijkbaar wel begrijpen dat verbieden niet werkt, zelfs averechts werkt. Natuurlijk moeten wij ons inzetten tegen jodenhaat en racisme maar niet door het verbieden van een boek, dat is censuur en censuur is het begin van dictatuur, dat past niet bij een moderne democratie en dat past zeker niet bij Nederland. Van belang is het doorgeven van de geschiedenis. Het doorgeven aan de volgende generaties zodat zij er van kunnen leren en er voor kunnen zorgen dat de fouten uit het verleden niet weer gemaakt worden. En daarvoor is het belangrijk alles te laten zien, niet alleen de mooie dingen. Want juist ook de minder mooie dingen zijn waardevol als lesstof van de geschiedenis. Want al die gebeurtenissen tezamen hebben de wereld waarin wij leven gemaakt tot wat hij nu is, een wereld van vrede en welvaart. Waarvan ook de onderdrukten van vroeger profiteren, ook zij hebben het veel beter gekregen, ook zij hebben nu de kans zich te ontplooien als nooit tevoren. Daar mogen we onze voorgangers dankbaar voor zijn. Ja, ze hebben fouten gemaakt, maar laten we het ze niet te kwalijk nemen, het waren immers ook maar mensen. Mensen die door zwoegen, vechten, fouten maken en doorgaan de wereld gemaakt hebben tot wat hij nu is, een paradijs voor onze generatie.
Uiteindelijk werd ik door alle rechters, tot en met de hoge raad, vrijgesproken. Zij gaven mij gelijk en sindsdien mag ik het boek verkopen en dat doe ik nog steeds, evenals vele andere controversiƫle objecten uit de geschiedenis.
Voor mijn inzet voor de vrijheid van meningsuiting werd ik door de JOVD in 2014 beloond met de titel :
Liberaal van het jaar.

Michiel van Eyck